L'Oreal Lash Architect 4D vodootporna maskara

srpnja 01, 2014

Ne znam za vas, ali ja još nisam pronašla maskaru koju ću kupovati do kraja života.  Jednostavno svaka maskara ima previše mana, a sve karakteristike koje im se  pridaju su lažne ili se barem ne vide kod mene. Moje trepavice su jako male i ravne, nemaju nikakvog volumena tako da meni u svakoj maskari fali ono nešto.




Danas donosim recenziju vodootporne maskare Lash architect 4D od L'Oreala Paris, iako je maskara već dosta dugo na tržištu nisam naišla na previše recenzija o vodootpornoj verziji. Stoga sam odlučila sama napisati jednu. 



Uvijek kupujem vodootporne maskare (iako ih je puno teže skinuti) jer po mome mišljenju duže traju i zadržavaju volumen trepavica. Prije nego što krenem sa recenzijom, želim vas upozoriti da uvijek kupite maskaru koja se nalazi u zadnjem redu police, ne želite kupiti maskaru koja je otvarana i poluosušena.



Cijena ove maskare je 100 kn, a količina je 10,5 ml. Može se kupiti u svim drogerijama. Maskara treba stvoriti učinak vodootpornih umjetnih trepavica.  L'Oreal prvi put u maskari koristi vlakna 4D reljefa. Karakteristike maskare: voluminoznije,  produžene, definirane , uvijene, pune trepavice bez grudica. 

Kao što možemo vidjeti sa slike ambalaža joj je predivnog oblika i izgleda, na početku mi je bila malo čudna jer ju nisam mogla normalno staviti da ju uslikam, stalno se okretala (nekako mi vuče na spiralni oblik).  Bez obzira na njen oblik smatram da dobro čuva proizvod u sebi, lako se zatvara i otvara. Jedinstvenog je oblika, vrlo duguljasta i tanka ambalaža. 

Aplikator je dugačak i tanak, na slici možemo primjetiti da se kreče u obliku spirale. Takav oblik mu omogućava da dođe do najsitnijih trepavica. Četkica zbog svoje dužine vrlo lako zamaže svu kožu oko trepavica, prvi put kada sam ju koristila više sam vremena provela skidajući višak, nego nanoseći maskaru. To se događa jer previše proizvoda ostane na njoj, potrebno je dobro očistiti četkicu od viška proizvoda.
Tekstura maskare je dosta tekuća u prvih par tjedana korištenja, kasnije se malo zgusne ali se ne suši brzo.  

Maskara je za mene potpuno razočaranje lijepi mi trepavice, trusi se, trepavice su mi pune grudica. Cijenu neću ni spomenuti. Maskara je vodootporna što dodatno otežava i skidanje, obavezno mi se sve zamrlja oko očiju. Uz pomoć određenih kremica i otopina moguće ju je ukloniti, ali treba proći više puta. U kontaktu s vodom se razmaže.

Jedino što je pozitivno kod ove maskare je njena ambalaža, volumen i dugotrajnost. Zaista mi produži trepavice i  da im volumen, ali za to je potrebno puno muke dok one ne izgledaju kako spada. Pigmentacija joj je dobra, tijekom dana ostaje ista. Četkica doseže sve trepavice. 
Puno cura je komentiralo da sa običnom Lash Architect 4D maskarom imaju problema sa razmazivanjem, ja svoju vodootpornu imam cijeli dan i sve ostane na mjestu.


1. slika predstavlja moje prirodne trepavice, možete primjetiti da su jako rijetke, kratke i ravne. Ne koristim uvijače za trepavice ili neka slična pomagala jer moje trepavice ne reagiraju na njih.



2. slika  stavila sam jedan sloj maskare, možete vidjeti da su mi trepavice već dobile volumen i pigment, ali sam se već uspjela sa četkicom malo zamazati. Sam raspored trepavica nije do maskare nego su moje trepavice pomalo neukrotive, tako reagiraju na sve maskare (kasnije to dođe na svoje :D). Sve mrljice od maskare lako se obrišu sa štapićem za uši koji se namoči u određenu miceralnu otopinu ili odstranjivač makeup-a.


3. slika možete odmah primjetiti da su se nakon drugog sloja maskare trepavice zaljepile. S obzirom na 2. sliku vidi se očita razlika u volumenu i dužini.


4. slika lijepljenje trepavica rješavam pomoću četkice za obrve, jednostavno ih počešljam kako bi se razdvojile i ujedno se riješim viška grudica. Ovo je finalni look mojih trepavica sa maskarom. U odnosu na 1. sliku tj. na moje prirodne trepavice izgledaju kao fake lashes.
Trenutno za svoje trepavice koristim četkicu za obrve eco tools.
Maskara se može lijepo namjestiti, ali za to je potrebno dosta vremena. Moja cjelokupna ocjena za ovu maskaru je 3,0. 
Upotrebljiv proizvod, ali ne bih ga preporučila.

Imate li iskustva s ovom maskarom? Koju maskaru inače koristite? Jeste li pronašle svoju maskaru koju ćete kupovati do kraja života?

Kisses to my Ladies! :*

You Might Also Like

4 komentari

  1. Što je najgore, večina cura obožava taj sljepljeni look stil :D I još stavi 42 sloja maskare tak da je svaka definirana i toliko debela da izgleda kao da ima hrenovke na očima.
    Bogme je skupa, a ne radi svoj posao! Ja trenutno koristim Mangu i Maybelline Colossal go extreme !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam na koji tip curka mislis haha
      Mislim da cu se ja od sad drzati samo maybellinovih maskara, ovaj l'oreal me samo razocara kada su maskare u pitanju :/ planiram si jos nabaviti samo miss mangu, ako me ona razocara zaista odustajem od l'orealovih maskara.

      Izbriši
  2. Nažalost mi se ne sviđa ovaj efekt nikako :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Katastrofa je maskara, a jos je gore kad shvatis da si potrosio 100kn za nju. Mogla sam kupiti 2 kvalitetnije za tu cijenu.

      Izbriši